Doniranih že več kot 1,400.000 evrov!

Od vstopa izdelka Sensible Africa na trg, v maju 2009, donira Happy Dog 2% maloprodajne cene vsakega izdelka Africa (od 1kg naprej) SOS Kinderdorf-u v Afriki. Do sedaj se je s to dobrodelno akcijo zbralo že več kot 1,400.000 evrov.

S tem izkupičkom so bili v prejšnjem letu izvedeni naslednji ukrepi:

 • Izgradnja internata za deklice s sedmimi spalnimi dvoranami.
 • Izgradnja štirih novih delavnic za oddelke tesarstva in elektroinstalacij
 • Izgradnja komunalne in čistilne naprave
 • Izdelava okoljevarstvene raziskave
 • Izdelava debelejšega nanosa betona v kletnih prostorih zgradb
 • kot tudi vgradnja večih kovinskih vrat

S Happy Dog-ovo pomočjo se lahko otroci in mladostniki v Kigaliju pripravljajo na samostojno življenje in si lahko obetajo varno prihodnost. SOS-Kinderdorf v Kigaliju se lahko sedaj financira z normalnim izkupičkom dobrodelnih akcij. Zaradi tega sedaj podpiramo nov projekt, ki bolj nujno potrebuje našo pomoč: SOS-Kinderdorf Bujumbura v Burundiju.

Sirotam nudi novo domovino. Poleg tega imajo vrtec, mladinske domove in družinske hiše. Sočasno s Kinderdorf vasjo je bila ustanovljena Hermann-Gmeiner-osnovna šola z dvanajstimi razredi za približno 480 šolarjev. Z donacijami od Happy Dog-a dobi 1000 otrok in šolarjev v Bujumburi dnevno topel obrok.

Happy Dog podpira šolo in center za poklicno izobraćevanje v Kigaliju, glavnem mestu Ruande in SOS Kinderdorf v Burundiju. Tako je mladim ljudem omogočen začetek v samostojno življenje in sirotam ponujena nova domovina.

Tudi vi lahko pomagate

Podpirajte tudi vi iniciativo „Zukunft für Afrika“ (Prihodnost za Afriko) z nakupom Happy Dog Supreme Sensible Africa!*

 • Samo en beljakovinski vir
 • Z brezglutenskim krompirjem
 • BREZ žitaric

*Happy Dog donira do 1,30€ od vsakega prodanega izdelka Africa (od 1kg naprej)

Odgovornost do ljudi, živali in okolja –
to leži lastniku in direktorju bavarskega družinskega podjetja, Georgu Müllerju, še posebej pri srcu:
„Varstvo okolja je v našem podjetju pomemben poslovni cilj. Okolje želimo razbremeniti in zaščititi, to je naša dolžnost do naslednjih generacij ljudi in živali.“

V zadnjih letih so bili izvedeni številni ukrepi:

 • Gradnja fotovoltaične naprave (80Kwp) za proizvodnjo zelenega električnega toka
 • Proizvodnja z kondenzacijske naprave s povratnim mehanizmom za varčevanje z vodo in energijo
 • Naprave v proizvodnji so vedno na najnovejšem okoljevarstvenem tehnološkem nivoju
 • Pakiranja za prevoz izdelkov so vedno iz kartona, ki je narejen iz 100% starega papirja

Do 80% naših surovin kupujemo v regiji, s tem se izognemo dolgim prevoznim potem in razbremenimo okolje

The Billion Tree Campaign - Growing Green
The Billion Tree Campaign - Growing Green

Plant for the Planet tudi podpira Happy Dog: Od začetka 2011 investiramo 5 centov pri paketu za pogozdovanje gozdov – na leto lahko s tem zasadijo približno 2500 novih dreves.

Projekt „Plant fort he Planet“ (Rastline za planet) in posebej kampanja „The Billion Tree Campaign“ (Kampanja milijarda dreves) si je zadala cilj v vsaki državi na svetu zasaditi 1 milijon dreves.
Ta akcija je zaživela zaradi takrat devetletnega Felixa, ki je v domači nalogi naletel na kenijsko nobelovo nagrajenko za mir Wangari Maathai. Okoljevarstvena aktivistka je v 30 letih zasadila 30 milijonov dreves, ki bi vezale CO2 in s tem ustavljale segrevanje podnebja. Na primer v Kuala Gula, Malajziji, v okviru šolskega projekta sadijo mangrove. Gozdovi iz mangrov so tam življenjsko pomembni za ribe, rake, rakovice, ogrožene živalske vrste in ptice, rastline ter nudijo zaščito pred nevihtami in tsunamiji.

STOP TALKING
START PLANTING

(PRENEHAJ GOVORIT
ZAČNI SADIT)

V okviru otroške in mladostniške iniciative Plant-for-the-Planet smo prispevali že 7500 dreves.

Eno drevo veže v povprečju približno 10kg CO2 na leto. Ker samo govorjenje ne bo ustavilo topljenja ledenikov, zahtevamo mi otroci in mladostniki v okviru Plant-for-the-Planet, da vsak človek na svetu posadi 150 dreves do leta 2020. Če vsi sodelujemo, bomo posadili 1000 milijard novih dreves. Vsako drevo je simbol pravice podnebja.

Prav tako kot podnebje nima mej, želimo tudi pri Plant-for-the-Planet postati brezmejno aktivni in otroško mladostniško iniciativo razširiti po vsem svetu. S tem ne sadimo samo dreves, ampak se aktivno vključujemo pri oblikovanju svoje prihodnosti in odrasli nas poslušajo.

Otroška in mladostniška iniciativa Plant-for-the-Planet nosi od decembra 2011 odgovornost za Billion Tree Campaign kampanjo okoljevarstvenega programa Združenih narodov (UNEP). V imenu vseh sodelujočih otrok in mladostnikov se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in podporo ter vas prosimo, da idejo posredujete čim večim ljudem.

Iskanje