1,4 milijona evrov že podarjenih!

Odkar je maja 2009 začel prodajati Happy Dog Supreme Sensible Africa in Mini Africa, je Happy Dog podaril 2% maloprodajne cene vsakega prodanega pakiranja hrane Africa (1 kg in več) SOS Otroškim vasem v Afriki. Do začetka leta 2019 so donacije te velike akcije že presegle 1,4 milijona evrov.

Zato najlepša hvala za vaš prispevek k tej dragoceni pomoči.

Vaše donacije trenutno podpirajo ta projekt:

Osnovna šola v Rutani v Burundiju je bila s podporo Happy Dog v celoti obnovljena, kar nam je omogočilo prehod na naš naslednji projekt: "Izobraževanje za boljšo prihodnost v Afriki".

Približno 124 milijonov otrok in mladih v Afriki zaradi revščine in nasilja ni deležna izobrazbe. To situacijo želimo izboljšati s sodelovanjem z SOS Otroško vasjo. Naš namen je otrokom omogočiti brezplačen in prost dostop do visokokakovostne izobrazbe, zato tesno sodelujemo z izobraževalnimi organi, šolami in lokalnimi organizacijami. Dobra šolska izobrazba je zanje edina pot do polnega delovnega življenja. Z vašim nakupom hrane Happy Dog Africa in Mini Africa pomagate financirati številne zadeve:

 • Tekoče stroške izobraževanja in poklicnega usposabljanja
 • Nakup izobraževalnih gradiv
 • Plače za učitelje
 • in še veliko več

Happy Dog te donacije uporablja za podporo brezplačnemu dostopu do visokokakovostnega izobraževanja v Afriki. Cilj je mladim omogočiti začetek, ki ga potrebujejo za samostojno življenje.

Tudi vi lahko pomagate!

© SOS Children’s Village International / fotograf: Mats Hvalsengen

Pobudo “Prihodnost za Afriko” lahko podprete z nakupom Happy Dog Supreme Sensible Africa.*

 • Samo en vir živalskih beljakovin
 • S krompirjem brez glutenav
 • Brez žitaric

* Happy Dog podari do 1,30 evra za vsako prodano vrečo hrane Africa (1 kg ali več).

"Varovanje okolja je pomemben cilj našega podjetja. Želimo biti prijazni do okolja in ga varovati. To je naša zaveza prihodnjim generacijam ljudi in živali", pojasnjuje Georg Müller, lastnik in izvršni direktor Happy Dog.

Jasno nam je, kaj moramo storiti:

 • Nekaj električne energije, ki jo uporabljamo, proizvajajo naši lastni fotovoltaični sistemi
 • odelujemo v dvojnem sistemu (Green Dot), ki nam omogoča zmanjšanje porabe CO2, surove nafte, itd.
 • Naši visokotehnološki proizvodni objekti so prijazni do okolja in tako varčujejo z vodo in energijo.
 • Vsa naša kartonska embalaža je izdelana iz 100% recikliranega papirja.
 • Do 80% naših surovih sestavin prihaja iz regije. Kratke transportne razdalje pomenijo manj onesnaženja.

Kot pionir v smislu trajnostnega razvoja sodelujemo tudi pri naslednjem projektu:

Vlagamo v projekte sajenja dreves: Kampanja za milijardo dreves

Od začetka leta 2011 smo za ponovno zasajanje gozdov vložili 5 centov za vsako prodano pakiranje. To je omogočilo zasaditev približno 2500 dreves vsako leto. Drevo absorbira približno 10 kilogramov ogljikovega dioksida (CO2) na leto.

Za več informacij obiščite www.plant-for-the-planet.org.

The Billion Tree Campaign - Growing Green
The Billion Tree Campaign - Growing Green

Plant for the Planet tudi podpira Happy Dog: Od začetka 2011 investiramo 5 centov pri paketu za pogozdovanje gozdov – na leto lahko s tem zasadijo približno 2500 novih dreves.

Projekt „Plant fort he Planet“ (Rastline za planet) in posebej kampanja „The Billion Tree Campaign“ (Kampanja milijarda dreves) si je zadala cilj v vsaki državi na svetu zasaditi 1 milijon dreves.
Ta akcija je zaživela zaradi takrat devetletnega Felixa, ki je v domači nalogi naletel na kenijsko nobelovo nagrajenko za mir Wangari Maathai. Okoljevarstvena aktivistka je v 30 letih zasadila 30 milijonov dreves, ki bi vezale CO2 in s tem ustavljale segrevanje podnebja. Na primer v Kuala Gula, Malajziji, v okviru šolskega projekta sadijo mangrove. Gozdovi iz mangrov so tam življenjsko pomembni za ribe, rake, rakovice, ogrožene živalske vrste in ptice, rastline ter nudijo zaščito pred nevihtami in tsunamiji.

STOP TALKING
START PLANTING

(PRENEHAJ GOVORIT
ZAČNI SADIT)

V okviru otroške in mladostniške iniciative Plant-for-the-Planet smo prispevali že 7500 dreves.

Eno drevo veže v povprečju približno 10kg CO2 na leto. Ker samo govorjenje ne bo ustavilo topljenja ledenikov, zahtevamo mi otroci in mladostniki v okviru Plant-for-the-Planet, da vsak človek na svetu posadi 150 dreves do leta 2020. Če vsi sodelujemo, bomo posadili 1000 milijard novih dreves. Vsako drevo je simbol pravice podnebja.

Prav tako kot podnebje nima mej, želimo tudi pri Plant-for-the-Planet postati brezmejno aktivni in otroško mladostniško iniciativo razširiti po vsem svetu. S tem ne sadimo samo dreves, ampak se aktivno vključujemo pri oblikovanju svoje prihodnosti in odrasli nas poslušajo.

Otroška in mladostniška iniciativa Plant-for-the-Planet nosi od decembra 2011 odgovornost za Billion Tree Campaign kampanjo okoljevarstvenega programa Združenih narodov (UNEP). V imenu vseh sodelujočih otrok in mladostnikov se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in podporo ter vas prosimo, da idejo posredujete čim večim ljudem.

Iskanje